Van harte welkom in Gent, een prachtige kunststad die door National Geographic Traveler Magazine in 2008 uitgeroepen werd tot de derde meest authentieke historische bestemming wereldwijd!

Gent is een stad die enorm veel te bieden heeft. De bekende universiteit zorgt voor een bruisend nachtleven, betaalbare bars, restaurants en trendy boetieks. De culturele diversiteit van andere steden zal u ook hier terugvinden dankzij de aanwezigheid van verschillende culturen en internationale restaurants. België speelt ook een belangrijke rol op vlak van moderne kunst, muziek, theater, en ook Gent omarmt deze innovatieve cultuur. Maar de stad behoudt tegelijkertijd ook zijn traditionele roots: van oude gebouwen tot gezellige marktjes, musea en parken.

U zal ontdekken dat Gent zoveel meer is dan enkel een toeristische bestemming. Het is een levendige stad waar de traditionele Vlaamse cultuur en de Belgische moderne levensstijl worden samengebracht.

Gent is een kleine, historische stad die je gemakkelijk te voet kan ontdekken. De twee districten, het historische centrum en het museumkwartier lopen naadloos in elkaar over.

Tip: koop een CityCard Gent!

De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea en topattracties van Gent. Ze geeft recht op een boottochtje en de kaart is bovendien geldig op de bus of tram. De gebruikersgids die bij de CityCard Gent hoort, vertelt je waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je slechts € 42 of €48! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen CityCard nodig.

De CityCard is te koop aan de receptie van Hotel de Flandre.